netwerkbijeenkomst 17 november

Binnenkort verschijnt op deze pagina de uitnodiging – met de link- waarmee je je aan kunt melden voor de vierde netwerkbijeenkomst voor artsen met autisme.

Nadat Els van Veen en Lujan Blankenstein in 2017 als ‘artsen met autisme’ uit de kast gingen in artsenblad Medisch Contact, reageerden er veel andere artsen met autisme naar deze website. Ook reageren er nog steeds artsen die autisme bij zichzelf vermoeden, maar twijfelen of zij een diagnose-traject zullen in gaan. Ook een sterk vermoeden van autisme bij jezelf kan een goede reden zijn om je aan te melden, zie ook heb ik autisme?

Een deel van de geneeskundestudenten en artsen dat heeft gereageerd, had behoefte aan contact en ontmoeting met gelijkgestemden. Vanuit deze  behoefte zijn de ‘netwerkbijeenkomsten’ ontstaan. De stichting ‘vanuit autisme bekeken’ helpt de bouwer van deze website en faciliteert haar bij de organisatie. Er wordt een financiële bijdrage gevraagd, de hoogte er van staat in de uitnodiging. De bijeenkomsten zijn bestemd voor geneeskundestudenten en artsen. De bijeenkomst is vooralsnog niet bestemd voor anderen dan medici en geneeskundestudenten. Dat is om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Veel artsen met autisme zijn niet open op de werkvloer over hun diagnose.

De netwerkbijeenkomst vindt plaats in Utrecht, op zaterdag 17 november 2018 van 14 tot 17.30 uur. Bij voldoende belangstelling is er daarna de gelegenheid om een hapje te eten.